Novosti

Upravljanje, korištenje, zaštita i očuvanje prirodnih resursa u slivu Tihaljina - Mlade - Trebižat

JP "PARKOVI" d.o.o. Ljubuški & REFERENTNA GRUPA - ČAPLJINA organiziraju radionicu na temu: "Upravljanje, korištenje, zaštita i očuvanje prirodnih resursa u slivu Tihaljina - Mlade - Trebižat" koja će se održati u prostorijama poduzetničkog inkubatora,poslovna zona „Zvirići“, 21. rujna 2018. godine, s početkom u 9:30 sati.

Uvažavajući domaće i svjetske trendove u zaštiti, očuvanju, korištenju i upravljanju prirodnim resursima, JP "PARKOVI" d.o.o. u suradnji i partnerstvu sa Referentnom grupom nastojat će prezentirati i razvijati upravljačke, zaštitarske okvire za dugoročno i održivo upravljanje prirodnim resursom kakav je vodopad Kravica, ali i cijeli riječni tok Tihaljina - Mlade -Trebižat od Peć mlina do ušća u Neretvu.
Planirana radionica samo je jedan od alata kojim se želi pokazati i potaknuti lokalnu zajednicu da se uključe u ovu turističku priču, stvarajući jedinstven turistički brend Hercegovine kao konkurentne turističke destinacije.

U Programu sudjeluju:

- Foto izložba – NATURA 2000
- Prezentacija JP PARKOVI d.o.o. Ljubuški – ravnatelj, Vedran Markotić
- PP Blidinje – ravnatelj, Zdravko Kutle
- JP Vjetrenica – Popovo polje – ravnatelj, Nikša Vuletić
- Zakoni o zaštiti prirode – Marinko Dalmatin
- KBA područje – Trebižat – Imotsko – bekijsko polje – dr.sc. Marlena Ćutkeraš
- Natura 2000 – mr.sc. Nebojša Jerković
- Plan upravljanja JP Vjetrenica – Popovo polje – Ana Soldo
- Foto klub Fokus – Toni Kraljević

Nakon programa slijedi obilazak vodopada Kravica i razgledavanje izložbe foto klub Fokus, te obilazak arheološkog muzeja na Humcu i vodopada Koćuša.